De ce Erasmus+ este o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierzi

person Posted By: Jesus Alamo list In: Actualidad On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2056
De ce Erasmus+ este o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierzi

De ce Erasmus+ este o oportunitate pe care nu ar trebui să o pierzi 

“Erasmus nu este un an în viața ta, ci viața ta într-un an” – fiecare student Erasmus

Aceasta este una dintre cele mai populare sloganuri Erasmus și este așa, probabil, deoarece conține mult adevăr. Programul european de schimb de studenți “Erasmus +” este mult mai mult decât un program educațional – este un program de schimb cultural. Această aventură emoțională te va învăța mult mai mult decât ceea ce te învață la clasă. Iată câteva dintre motivele pentru care este ceva de care ar trebui să profitați cu siguranță.

1. Viața în străinătate

A trăi în străinătate este o provocare imensă pentru oricine. La fel de tare cum ar fi la început, odată ce te obișnuiești cu asta vei descoperi că această experiență este neprețuită. Vă învață cum să vă ocupați de viața de zi cu zi pe cont propriu, vă face mult mai independenți și vă învață să vă adaptați la orice situație. După doar o scurtă perioadă de timp în care trăiți în străinătate, vă veți găsi mai responsabili, mai organizați și mai încrezători. Toate aceste calități sunt foarte importante pentru viața privată a tuturor, dar sunt, de asemenea, foarte apreciate în lumea profesională. Acesta este unul dintre motivele pentru care angajatorii oferă avantaje persoanelor cu experiență internațională.

2. Să cunoască culturi noi

Unul dintre motivele pentru care programul Erasmus + este atât de iubit de studenți este oportunitatea de a cunoaște diferite culturi. Cheltuind o perioadă mai lungă de timp în orice țară vă permite să învățați multe despre oameni și despre cultura de acolo. Indiferent dacă va fi prin limbă, istorie, muzică, artă, bucătărie sau toate combinate, aceste leziuni vă vor ajuta să vă adaptați mai rapid la noul mediu și să vă simțiți confortabil.

Desigur, în timpul programului Erasmus vă veți întâlni cu oameni din întreaga lume. Comunicarea cu oameni din medii diferite vă va ajuta cu siguranță să înțelegeți mai bine lumea. Diferitele opinii și perspective cu care vă veți confrunta cu siguranță vă vor lărgi orizonturile și vă vor îmbogăți personalitatea.

Veți învăța multe despre ceilalți, dar și despre voi înșivă. Cunoașterea diferitelor culturi vă face să apreciați aspecte ale culturii pe care nu le-ați acordat niciodată atenție. Cu siguranță vă va deschide foarte mult ochii. În plus, petrecerea timpului într-o atmosferă internațională vă învață cum să depășiți barierele și să comunicați mai ușor cu oricine. O altă calitate care este foarte importantă pentru dezvoltarea viitoare, atât personal cât și profesional.

3. Înveți lucrurile în practică

Erasmus + oferă nu numai o oportunitate pentru dumneavoastră de a studia în străinătate. De asemenea, vă permite să găsiți un stagiu sau o practică la o companie străină. Aceasta este o mare șansă pentru oricine să învețe cum să aplice cunoștințele teoretice primite la universitate în lumea profesională reală. Efectuarea unui stagiu în străinătate vă va oferi cu siguranță o idee despre lumea afacerilor și vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile profesionale . Experiența pe care o obțineți este neprețuită și cu siguranță vă va ajuta să găsiți calea profesională pentru viitor.

După cum se spune: “Practica este cheia succesului”.

Dacă sunteți interesat să faceți un stagiu Erasmus în Spania, puteți să ne contactați la TraineeLand pentru a vă ghida în întregul proces – de la aplicare la realizare.

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December